Thursday, December 23, 2010

Fluffie zoekt een huis

------
Dit is Fluffie, een langharige zwart/witte kater van 14 jaar oud. Ik heb hem geadopteerd bij Dierenasiel Amsterdam-Noord waar hij woont, omdat hij moeilijk te plaatsen is en dit asiel gelukkig geen katten laat inslapen zonder dringende medische reden. Hij heeft al vier baasjes gehad en is nog steeds op zoek naar een huis waar hij van zijn pensioen kan genieten. Maar mocht dat niet lukken, dan heeft hij het in dit asiel in ieder geval goed gehad.
Hij is voor de 1e keer in 2006 bij het asiel terecht gekomen. Daarna is hij steeds geplaatst maar na een tijd (soms langer dan 1 jaar) terug gekomen omdat hij onzindelijk werd. Bij het asiel is hij dat trouwens niet, volgens de meiden die hem regelmatig verzorgen. En zoals jullie weten kan onzindelijk gedrag bij katten een uiting van stress zijn.

Het is een lieve kater al is hij heel eigenzinnig. Hij vindt het heerlijk om aandacht te krijgen. Kammen vindt hij geen onverdeeld genoegen, maar tot op zekere hoogte. Het was niet gemakkelijk om foto's van Fluffie te maken, want elke keer als de fotografe hem net goed voor de lens had kwam hij snel naar haar toe lopen om een kopje te geven. Dus veel halve Fluffies en bewogen foto's.

Het gaat me heel erg aan m’n hart dat deze jongen al zo lang in het asiel zit en dat hij al een paar keer geplaatst is en telkens weer terug is gekomen. Maar wie weet, vindt hij gewoon dat het asiel zijn thuis is. Getuige het feit dat hij in het asiel geen onzindelijk gedrag vertoont.

Daarom ben ik de mensen van dit asiel enorm dankbaar dat ze Fluffie zo goed verzorgen en aandacht geven. En denk soms ook dat hij daar misschien wel het beste af is. Maar het zou toch ook heel erg fijn zijn als hij ergens een thuis zou vinden, waar hij het naar zijn zin zou hebben en zijn laatste dagen in tevredenheid zou mogen slijten.

Voor meer informatie over Dierenasiel Amsterdam Noord en adoptiemogelijkheden

Wednesday, December 22, 2010